Servicii de mediere

Cabinetul de avocatura Larisa Dudciuc asigura urmatoarele servicii legale clientilor  persoane fizice si juridice:

Servicii de reprezentare

Servicii de consultanta

Servicii de mediere

Medierea a fost reglementata pentru prima data in Romania prin Legea nr. 192/2006, si reprezinta o modalitate alternativa de solutionare a conflictelor, fiind o activitate de interes public.
Persoanele fizice sau persoanele juridice pot recurge la mediere in mod voluntar, inclusiv dupa declansarea unui proces in fata instantelor, convenind sa solutioneze pe aceasta cale orice conflicte in materie civila, protectia consumatorului, protectia drepturilor de autor, dreptul de proprietate, comerciala, de familie, dreptul muncii.
In materie penala pot face obiectul medierii conflictele sau litigii la care urmarirea penala se declanseaza la plangerea prealabila a partii vatamate.
Procesul de mediere are ca scop stingerea sau preintampinarea unui conflict intre doua sau mai multe parti, care, cu ajutorul mediatorului, isi gasesc propriile solutii la problemele lor si ajung la un acord acceptat de parti.
Mediatorul poate fi si o persoana autorizata sa profeseze aceasta activitate, in conditiile prevazute de lege,
In situatia in care partile aflate intr-un proces decid sa-si rezolve problemele prin mediere, taxa de timbru platita la instanta se restituie integral.

Domenii

schimba in Engleza